Marja Entrich – Det du inte kan äta kan du inte ha på huden!

Våra Varumärken

Zao Vegan Makeup

Zao Vegan Makeup är ett ekologiskt och vegancertifierat märke, från Frankrike. Produkterna kommer med trä förpackningar och ett vackert cirkulärt refillsystem. Zao  Vegan Makeup är ett transparent företag som gör mycket forskning om nya rönn inom hållbart makeup. Vi är certifierade CF – Cruelty Free från Leeping Bunny och även ekologiskt certifierat med Ecocert. Du kan byta ut kakorna, och behålla produktens förpackning, och verkligen leka med färgerna, när de är slut kan du köpa kakorna, och fylla på, det är bara fantasin som sätter gränser!

Marja Entrich Sweden

Marja Entrich var en pionjär inom hudvård, redan 1942 myntade hon uttrycket: ”Det du inte kan äta kan du inte ha på huden”. Marja menar på att vi endast ska använda gröna ämnen, och växtbaserad hudvård, som komposteras rätt. På den tiden fanns det många animaliskt producerade krämer, och djurtester var också vanligt. Vi som jobbar med Marja Entrich är glada, att Marja Entrich vunnit hela två stycken CIDESCO-nomineringar, vilket är som hudvårdens oskar. Marja Entrich själv lämnade detta livet år 1999, men hennes arv av biologiskt tankesätt kommer att leva för evigt.

Fiilit Parfum Du Voyage

Fiilit Parfym du Voyage – Åk till Japan och känn doften av körsbärsblom eller vidare till Cuba där musiken och dansen är inspirationskällan med inslag av ingefära, kardemumma, tobak och rom. Dofterna är inspirerade av olika länder och tanken är att de ska ta dig på en resa genom världen.

Parfymerna (Eau de Parfum) är baserade på 87-100% naturliga ingredienser, certifierade cruelty-free och vegan av PETA, och certifierade Naturlig av Cosmos Natural.

Produceras i Frankrike, är baserade på hållbara och rättvist handlade råvaror, och kommer i miljövänliga förpackningar av glas med askträ från skyddade skogar i Frankrike, Spanien och Belgien, certifierad PEFC.

RoseN SErien

Idag efterfrågas naturlig och ekologisk hudvård glädjande nog av allt fler. För Rosenserien är detta inget nytt. Redan på åttiotalet skapade våra grundare Laine Nilsson och Agneta Törnqvist Rosenserien, som ett naturligt alternativ för hållbar hudvård och skönhet. Då som nu utvecklar och tillverkar vi våra produkter enligt samma filosofi.

Rosenserien är en svenskproducerad hudvårdsserie som vänder sig till den växande skara medvetna människor som vill vårda sin hud och samtidigt ta ansvar för miljön. Rosor har i alla tider varit kända för sina välgörande egenskaper. Redan de gamla grekerna använde extrakt från rosen för att lugna och balansera huden. Basen i våra produkter är rättvisemärkt aloe vera, kinesiskt grönt te och kallpressade vegetabiliska oljor.

Vår idé bygger på småskalighet vilket ger oss möjlighet att ständigt övervaka att Rosenseriens produkter lever upp till våra högt ställda kvalitetskrav. Det gäller såväl urvalet av ekologiska råvaror som omsorgsfull framställning.

Rosenserien marknadsförs av RS Biokosmetik AB. RS Biokosmetik AB arbetar efter Code of Conduct som gäller för alla våra leverantörer och andra samarbetspartners. Code Of Conduct är en uppförandekod som omfattar etiska regler med bland annat förbud mot diskriminering och barnarbete samt krav på arbetsmiljö, brandsäkerhet, arbetstider, löner och föreningsfrihet mm. Code of Conduct är delvis baserad på FN:s barnkonvention och ILO:s konvention om arbetsvillkor och rättigheter i arbetslivet. Koden omfattar även riktlinjer kring etik och miljö.

Sweden Eco

Sweden Eco

Sweden Eco Skincare for Men har tagits fram av RS Biokosmetik som är ett svenskt familjeföretag som under 35 år tillverkat naturlig hudvård. Huvudkontoret ligger i Valdemarsvik och tillverkningen sker i Jämtland. Intresset och kunskapen kring naturlig hudvård har under dessa år ökat enormt. Idag vet de flesta att det som smörjs på huden till största del tas upp av kroppen och att vad vi använder för hudvårdsprodukter påverkar såväl vår hälsa som vår miljö. Vi är glada att kunna erbjuda produkter som är bra för både hälsan och miljön och dessutom ger ett bra resultat.

100 % naturligt och hög halt ekologiskt innehåll

Allt innehåll i Sweden Ecos produkter är naturligt och växter och örter kommer i första hand från ekologiska odlingar. Det innebär att växterna inte besprutas med kemikalier, konstgödslas och att de handplockas.

Certifierad, ekologisk och rättvisemärkt aloe vera gelé som bas

Sweden Eco Skincare for Men har valt att bara använda ingredienser som har en funktion i produkterna, det finns inget ”utfyllnadsmaterial”. De flesta av produkterna har en bas av certifierad, ekologisk och rättvisemärkt aloe vera gelé istället för vatten, vilket gör produkterna dryga, effektiva och minimerar behovet av konserveringsmedel.

Inga djurförsök och 100 % veganska

Vi har valt råvarorna som är kända för att inte vara allergiframkallande. Produkterna är testade på frivilliga människor, framförallt på de som har känslig hud. Några tester på djur har vi aldrig gjort vare i Sverige eller utomlands. Alla produkterna är godkända av Djurens Rätt och internationella PETA och har Djurens Rätts märkning ”100 % VEGANSKT”.

Naturlig och ekologisk hudvård

Produkternas innehåll är 100 % naturligt och doften kommer från naturliga doftoljor, de flesta har en fräsch doft av sandelträ, citrus och kryddnejlika. Produkterna är väl pH-balanserade och effektiva med sin utmärkta balans av vitaminer, mineraler, spårämnen och antioxidanter. Andra ingredienser är parakrasse, jojobaolja, vegetabilisk hyaluronsyra och växter som traditionellt används inom folkmedicin. Det finns råvaror som är mjukgörande, lugnande och reparerande och andra som är aktiverande och stimulerande.

Naturlig konservering

För garanterad hållbarhet använder vi C- och E-vitaminer samt naturliga salter från ris och basilika som skapar ett självkonserverande system. Produkterna har en hållbarhet på 24 månader från tillverkningsdatum. Alla förpackningar är märkta med bäst-före datum (månad-år) och detta datum gäller även öppnad förpackning. Dock kan dofterna avta något efter öppnandet då vi endast använder små mängder av naturliga doftoljor.

Hibou

Hibou är ett genuint företag som värnar om sina rötter.  För att behålla sin autentiska känsla så används ingredienser som olivolja, aprikoskärnolja och eteriska oljor från Province, där företaget startades. I sortimentet hittar du fasta krämer berikade med olika eteriska oljor för olika användningsområden. För ömma muskler, myggbett, blåmärken och mycket mer.

Massera energipunkter som tinningarna, öronen, halsen, handlederna och handloven, solar plexus och under näsan. Upprepa så ofta som det behövs. Använd inte på barn under sju år, följ råd från läkare för gravida och ammande kvinnor. Applicera inte på öppna sår.

Najel

Najel har specialiserat sig inom ekologiska skönhetsprodukter gjorda på olivolja och lagerbärsolja i över 25 år. Najel erbjuder produkter för hela kroppen inklusive den välkända aleppotvålen – släktingen till Marseillestvålen, och producerar sina produkter i två olika labb. För att Aleppotvål ska få heta Aleppotvål måste den tillverkas i staden Aleppo i Syrien så där har vi ett labb där dem tillverkar sina tvålar. Resterande hudvård tillverkas i Najel’s egna labb i Lyon. Sedan 1895 har Al NAJJAR familjen gjort Aleppotvål på traditionellt recept hämtat från generation till generation i staden Aleppo i norra Syrien.

CraZy RUmors - zodiac lip balm

Vilket stjärntecken är du?

En ny kollektion av läppbalsam inspirerad av stjärnbilder, tarotkort och dig! Crazy Rumors har sammanställt fyra, helt nya anpassade dofter efter jord, luft, vatten och eld. 100% naturliga och ekologiska läppcerat som är certifierade av vegan och leaping bunny. Berikade med sheasmör och vårdande jojoba-olja. Smaksatta med naturliga smakämnen och eteriska oljor, sötade med en aning naturlig stevia så att våra läppar inte bara doftar underbart , de smakar också härligt.

wissla of sweden

VÅR VISION - MILJÖ OCH HÄLSA HAND I HAND

Min vision var bättre produkter i bättre förpackningar. Vi satte upp tre kriterier för våra ingredienser.

Bättre biotillgänglighet:
Biotillgänglighet handlar om i vilken utsträckning du tar upp kosttillskottet i kroppen i stället för att det bara passerar förbi. Det här är något som är väldigt förbisett och som många inte tänker på. Det är viktigt kroppen kan ta upp vitaminerna och mineralerna. Annars uteblir effekten.

Alltid veganskt:
För mindre påverkan på djurliv och för att produkterna ska passa alla.

Premium ingredienser:
Det vi äter är så viktigt för vår hälsa att det vi stoppar i oss måste vara högsta kvalitet. Bara från erkända och certifierade leverantörer.

 

Plastfria förpackningar

En plastfri revolution är på gång både för miljön och hälsans skull. Många känner till plastens negativa konsekvenser för miljön. Plast hamnar ibland i naturen men även plast som lämnas till återvinning är svår att återvinna.